piątek, 24 maja 2013

Vision-dlaczego potrzeba suplementacji

Coraz częściej i coraz więcej ludzi zaczyna poważnie zajmować się swoim zdrowiem.Jest ono bezpośrednio związane z jakością pożywienia oraz jego różnorodnością.Współczesne pożywienie nie zawiera odpowiedniej dla człowieka ilości witamin i mikroelementów.Środowisko naturalne ze zwiększonym promieniowaniem,chemicznym zanieczyszczeniem wody i powietrza,zawierajace spaliny,odpady przemysłowe,jest podstawowym źródłem naszych chorób.Oprócz tego ciągle szkodliwie oddziałuje na człowieka palenie tytoniu,sterydy,niewskazane zażywanie antybiotyków,hormonów i preparatów chemioterapeutycznych.Dodatkowo także stopień zubożenia gleby i przez to obniżenie jakości produktów żywnościowych,które kupujemy lub hodujemy.Dla przykładu podaje grafikę pokazującą tą zależność

Człowiek potrzebuje do życia 90 dodatków żywnościowych:
-60 minerałów
-16 witamin
-12 podstawowych aminokwasów i białek
-3 podstawowe kwasy tłuszczowe
............... inaczej rozwiną się choroby.
Wiele z w/wymienionych czynników trudno jest kontrolować,ale możemy bronić  przed nimi
nasz organizm,dostarczając niezbędnych odżywek i wzmacniając nasz system immunologiczny.Środki leczniczo-profilaktyczne Vision nie leczą w dosłownym sensie,ale mobilizują do walki z chorobą wewnętrzne rezerwy organizmu,właczając nieużywany "awaryjny system obronny".Oczywiście środki te nie dają błyskawicznego efektu i wymagają stosowania,z reguły,nie mniej niż 1-3 miesięcy,a niekiedy i dłużej.Tak jak komórki naszego organizmu zmieniają się w ciągu miesiąca,tak i proces wyzdrowienia odbywa się płynnie i powoli.
    Przyzwyczaiwszy się do szybkiego działania tabletek chemicznych oczekujemy,że nagromadzone przez lata życia osady,choroby i różnorodne niepokoje znikną w ciągu kilku dni.Jest to niestety niemożliwe,ale dłuższe używanie preparatów odnawia organizm nawet w przypadku chorób przewlekłych.Będąc produktem czystym ekologicznie,bez szkodliwych domieszek,środki profilaktyczne Vision  są wspaniałym materiałem budulcowym dla zniszczonych komórek,odnawiają przemianę materii,wyrzucają osady,radionuklidy,doprowadzają do stanu normalnego układu krążenia,moczowo-płciowy,nerwowy i inne,bronią organizm przed wpływem wolnych rodników  i innych szkodliwych składników otaczającego nas środowiska.Preparaty Vision przeszły badania kliniczne,sa przebadane według 131 parametrów.Otrzymane one zostały sposobem kriogenicznego zamrażania w ciekłym azocie w temperaturze -196 stopni,przy suszeniu w niskim ciśnieniu,przy czym zdolność ezymatyczna (lecznicza) ziół wynosi  95 %.Produkowane są w formie kapsułek,co o 30-35% jest efektywniejsze od preparatów w tabletkach i ponad 75-80% od ziół suszonych.Ta właściwość pozwala na pełną przyswajalność składników tych preparatów przez komórki naszego organizmu.
Chcemy czy też nie ,jesteśmy "skazani" na suplementację.98 % społeczeństwa amerykańskiego suplementuje się,w Europie odsetek ten sięga 40% , w Polsce 8%
Z uwagi na degradację środowiska nie jesteśmy w stanie przyswoić sobie potrzebnych składników z naturalych produktów.Ile musielibyśmy ich spożywać? Zobacz grafikę...
 
 
Oczywistym jest fakt, że najlepsze dla nas są produkty organiczne. Niestety, ceny takich produktów sprawiają, że nie są one osiągalne na co dzień dla wszystkich konsumentów.  Warto więc wiedzieć chociaż, które z nich są najbardziej zanieczyszczone, a które najmniej. Tak, aby móc świadomie kształtować swoje domowe, warzywno-owocowe menu.
Produkty o najwyższym stężeniu pestycydów, które należałoby kupować wyłącznie w postaci organicznej, to:
  1. jabłka
  2. seler naciowy
  3. słodka papryka
  4. brzoskwinia
  5. truskawki
  6. nektarynki
  7. winogrono
  8. szpinak
  9. sałata
  10. ogórki
  11. borówki amerykańskie / czarne jagody
  12. ziemniaki
Jeśli jednak zamierzasz kupować nie-organiczne produkty, wybieraj te o najniższym poziomie toksycznych związków:
  1. cebula
  2. kukurydza
  3. ananas
  4. awokado
  5. kapusta
  6. groszek
  7. szparagi
  8. mango
  9. bakłażan
  10. kiwi
  11. melon kantalupa
  12. słodkie ziemniaki
  13. grejpfrut
  14. arbuz
  15. grzyby
Spożywając każdego dnia pięć porcji warzyw i owoców z „czystej piętnastki”, jesteś narażony średnio na działanie 2 pestycydów. Jednak, jeśli pięć razy dziennie sięgasz po nie-organiczne produkty z „toksycznej dwunastki”, wystawiasz się na działanie 14 toksycznych substancji.
Powyższe dane opierają się na wynikach 51 000 testów przeprowadzonych w latach 2001-2009 przez organizacje USDA oraz FDA, na 53 najpopularniejszych warzywach i owocach. Produkty te za każdym razem płukano i obierano, aby odtworzyć warunki, w jakich najczęściej je spożywamy.
 


Literatura:
-materiały firmy Vision
-http://eartheasy.com/eat_pesticides_produce.htm
-http://abcnews.go.com
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz